Warning: Use of undefined constant PLUGIN_MYSEOSTATUS_LAST_CRON - assumed 'PLUGIN_MYSEOSTATUS_LAST_CRON' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/fotoense/public_html/fotoonlineskolan.se/wp-content/plugins/myseostatus/myseostatus.php on line 975

Warning: Use of undefined constant PLUGIN_SEOBOOSTERPRO_LAST_CRON - assumed 'PLUGIN_SEOBOOSTERPRO_LAST_CRON' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/fotoense/public_html/fotoonlineskolan.se/wp-content/plugins/seo-booster-pro/seo-booster.php on line 1731
Rätt utrustning för produktfotografering? | FOTOonlineskolan Fototips, fotokurser i fotografering på distans

På FOTOonlineskolan hittar du fotokurser på distans i fotografering och bildbehandling. På sidan ”Nyheter” hittar du fototips!

Rätt utrustning för produktfotografering?

0

Handlar det om att ha rätt studioutrustning för att kunna lyckas med sin produktfotografering? Jag tror att det handlar mer om att sitta inne med de rätta kunskaperna och kunna utnyttja det man har. Det krävs inte så mycket för att dina bilder ska bli lyckade. Med rätt teknik så kommer du att få bra foton på det du fotograferar oavsett om det är foton på produkter eller på porträtt.

För att ljussätta bilden här ovan har jag använt fyra småblixtar, och 4 stycken A4-ark som ljusmodifierare. En ljusmodifierare sprider ljuset mer och gör skuggövergången mjukare. För att få mjukt ljus vill vi ha en ljuskälla som är minst lika stor som objektet vi ljussätter. När jag sätter upp ett A4-papper som är lika stor eller större än de tavlor jag fotograferar får jag mjukt ljus över tavlan.

Sitter jag nu och påstår att du måste ha fyra blixtar för att kunna ta lyckade produktbilder? Absolut inte! Du kan köra med samma uppställning som jag har i bilden här nedan. Använd fyra hushållslampor istället för blixtarna och du kommer att få samma resultat som jag har fått. Jag använde bländare f/11 med en slutartid på 1/125 sekund. Om du istället kör med hushållslampor får du nog förlänga slutartiden rejält. Tänk på att sätta vitbalansen rätt oavsett om du fotograferar med blixt eller med helt vanliga hushållslampor. Och du, glöm nu inte sätta A4-pappret mellan ljuskällan och objektet.

Lär dig mer om produktfotografering i kursen Ta kontroll över din produktfotografering.

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!