Warning: Use of undefined constant PLUGIN_MYSEOSTATUS_LAST_CRON - assumed 'PLUGIN_MYSEOSTATUS_LAST_CRON' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/fotoense/public_html/fotoonlineskolan.se/wp-content/plugins/myseostatus/myseostatus.php on line 975

Warning: Use of undefined constant PLUGIN_SEOBOOSTERPRO_LAST_CRON - assumed 'PLUGIN_SEOBOOSTERPRO_LAST_CRON' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/fotoense/public_html/fotoonlineskolan.se/wp-content/plugins/seo-booster-pro/seo-booster.php on line 1731
Motljusskydd bara på objektivet? | FOTOonlineskolan Fototips, fotokurser i fotografering på distans

På FOTOonlineskolan hittar du fotokurser på distans i fotografering och bildbehandling. På sidan ”Nyheter” hittar du fototips!

Motljusskydd bara på objektivet?

0

Kan man bara ha ett motljusskydd på kamerans objektiv? Svaret på den frågan är att man kan och givetvis behöver man inte det. Du vill använda ett motljusskydd för att undvika att få in direkt solljus in i kameran. Får du in direkt solljus in i kameran så kommer bilden att bli gråflammig och matt. Se bilden här intill. Även om jag hade ett motljusskydd monterat på objektivet så fick jag in ströljus in i objektivet. Ett motljusskydd är ingen garanti mot ströljus utan du kanske behöver komplettera objektivets motljusskydd med ett till skydd.

Vad är då ett motljusskydd? Det kan vara ett extra tillbehör som du monterkar längst ut på objektivet som ser ut som ett kort svart rör. Eller så kan det vara en skärm som du placerar på den sida som solljuset kommer ifrån. Skärmen kan vara en person som skuggar objektivet, din vänstra hand eller en bok som jag använde när jag tog bilden här nedan. Boken höll jag upp till höger om kamera så jag fick trycka av med vänster hand, och jag kan intyga att det var en utmaning i sig.

Lägger du ned mycket tid på att söka lösningar på de olika problem som uppstår när du fotograferar? Fotokursen Ta kontroll över din kamera tar dig vidare i din fotografering. När du har en mentor vid din sida i hela 6 veckor så kommer du att spara mycket tid och kan fokusera dig på rätt saker, att övervinna dina svagheter i din fotografering. Vill du fota som ett proffs? Då är fotokursen Ta kontroll över din kamera det enda rätta. Anmäl dig idag och förbered dig inför sommarens fotosäsong.

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!