Warning: Use of undefined constant PLUGIN_MYSEOSTATUS_LAST_CRON - assumed 'PLUGIN_MYSEOSTATUS_LAST_CRON' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/fotoense/public_html/fotoonlineskolan.se/wp-content/plugins/myseostatus/myseostatus.php on line 975

Warning: Use of undefined constant PLUGIN_SEOBOOSTERPRO_LAST_CRON - assumed 'PLUGIN_SEOBOOSTERPRO_LAST_CRON' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/fotoense/public_html/fotoonlineskolan.se/wp-content/plugins/seo-booster-pro/seo-booster.php on line 1731
Balanserat blixtljus med kvällssol | FOTOonlineskolan Fototips, fotokurser i fotografering på distans

På FOTOonlineskolan hittar du fotokurser på distans i fotografering och bildbehandling. På sidan ”Nyheter” hittar du fototips!

Balanserat blixtljus med kvällssol

0

I ett tidigare fototips till bättre sommarbilder fick du lära dig att utnyttja kvällssolen för att få bättre ljus till dina porträtt av dina familjemedlemmar. Kvälls- eller morgonsolen ger ett bra ljus men den ljuskällan behöver inte vara den enda ljuskällan som du har för att ljussätta dina porträtt.

Komplettera dina kvällsbilder med en blixt av från kameran och du tar din till en högre nivå. I bilderna här nedan har jag placerat ett CTO filter över blixthuvudet på en Canon Speedlite 580EX II. Blixten i bilderna fungerar som ett kompletterande ljus eller som huvudljus. Min fru håller i blixten och blixten utlöses med hjälp av en radiosändare. Blixten är placerad beroende på hur jag vill ljussätta mina subjekt. Uteffekten på blixten ställer jag in beroende på om jag vill ha blixten som huvudljus eller kompletterande ljus. Om blixten ska vara mitt huvudljus, dvs huvudljuset är det ljus som det primära och ljussätter mitt subjekt, så underexponerar jag det omgivande ljuset och låter min Speedlite fungera som min sol och solljuset får lätta upp skuggorna (kompletterande ljus).

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!