Warning: Use of undefined constant PLUGIN_MYSEOSTATUS_LAST_CRON - assumed 'PLUGIN_MYSEOSTATUS_LAST_CRON' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/fotoense/public_html/fotoonlineskolan.se/wp-content/plugins/myseostatus/myseostatus.php on line 975

Warning: Use of undefined constant PLUGIN_SEOBOOSTERPRO_LAST_CRON - assumed 'PLUGIN_SEOBOOSTERPRO_LAST_CRON' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/fotoense/public_html/fotoonlineskolan.se/wp-content/plugins/seo-booster-pro/seo-booster.php on line 1731
Ha din förgrund i fokus | FOTOonlineskolan Fototips, fotokurser i fotografering på distans

På FOTOonlineskolan hittar du fotokurser på distans i fotografering och bildbehandling. På sidan ”Nyheter” hittar du fototips!

Ha din förgrund i fokus

0

Vi fortsätter artikelserien Fototips till bättre semesterbilder med ett förslag på vad du kan göra samtidigt som du ligger och solar dig på sommarängen. Jag låg och solade mig intill några gula blommor och funderade på hur jag skulle kunna få en intressant bild av dessa blommor. Stativet kom fram och jag monterade min kamera på stativet. På min Canon EOS 5D Mark II hade jag ett Canon EF 24-70 f/2,8L USM objektiv monterad som var utzoomad till 70mm med bländaren inställd på f/2,8. Först tog jag några bilder med fokus på en blomma, men fick inte till det riktigt som jag ville ha det. Bilden jag tog här nedan är okej men rätt vanlig i sin komposition.

Tanken var att jag ville få en blomma som stack ut riktigt ordentligt ifrån alla andra blommor i sin omgivning. Lösningen blev att jag först letade upp en intressant bakgrund där jag hade flera gula blommor samlade. Ställde upp kameran ett par meter ifrån blommorna och ställde in fokusringen till objektivets närgräns som är 38 centimeter. Därefter plockade jag upp en blomma som såg bra ut och höll den framför kameran. Utan att fokusera på blomman med fokusringen så förde jag blomman fram och tillbaka tills dess att kronbladen på blomman varskarpa. För att vara riktigt säker på att jag skulle få en skarp bild så tog jag en hel serie av bilder med blomman på lite olika avstånd ifrån objektivet. Men det skulle senare i Photoshop visa sig att det var den första exponeringen som blev bäst.

248J7YHRGZK9

Related Posts with Thumbnails

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!