Warning: Use of undefined constant PLUGIN_MYSEOSTATUS_LAST_CRON - assumed 'PLUGIN_MYSEOSTATUS_LAST_CRON' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/fotoense/public_html/fotoonlineskolan.se/wp-content/plugins/myseostatus/myseostatus.php on line 975

Warning: Use of undefined constant PLUGIN_SEOBOOSTERPRO_LAST_CRON - assumed 'PLUGIN_SEOBOOSTERPRO_LAST_CRON' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/fotoense/public_html/fotoonlineskolan.se/wp-content/plugins/seo-booster-pro/seo-booster.php on line 1731
4 sekunder | FOTOonlineskolan Fototips, fotokurser i fotografering på distans

På FOTOonlineskolan hittar du fotokurser på distans i fotografering och bildbehandling. På sidan ”Nyheter” hittar du fototips!

4 sekunder

2

Med en stor bländare och en brännvidd på 200 mm så får du ett otroligt kort skärpedjup. Med zoomen inställd på brännvidd 200mm, bländare @ f/3,2 ger det ett skärpedjup på c:a 4 cm om avståndet mellan subjekt och kamera är 3 meter, skärpedjupskalkylator här. När du jobbar med en så pass stor bländare så  gör det att du kan ha blixtarna på en rätt låg effekt när du fotograferar i studion. Blixtar på låg effekt gör också att du kan fota i ett högre tempo då blixtarna inte behöver så mycket tid för att laddas upp på nytt.

Här ser du en ljusuppsättning jag hade när jag tog några bilder på min dotter i vårt vardagsrum. Elinchrom Quadra fick fungera som huvudljus med Beauty Dish och upplättningsljus med paraply framför min modell. Två Nikon Speedlight SB-80DX riktade mot ryggen på Olivia, en SB-80DX ovanför för håret (alla blixtar i softboxar), och en snootad blixt med raster mot bakgrunden.

Här är fem bilder som jag tog efter varandra. Det är ca 4 sekunder mellan varje bild.

Related Posts with Thumbnails

Comments

2 Responses to “4 sekunder”
  1. Tessan says:

    Kul att se hur du får till allt du gör, som sedemera blir så jäkla bra! Får se om jag lär mig att åtminstone använda en blixt på din kurs:)….
    Må gott!
    //Tessan

  2. Tack Tessan! Efter en blixtkurs så kommer du att kunna hantera din blixt innan- och utantill.

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!